Så kom vi då iväg på träning efter ett uppehåll på 5 månader, några valpar kom emellan och lite annat smått och gott. Jag tog med mig Naranja och Sherri och ja Naranja är ju detta snart rutin för men för Sherri var det en otroligt nyttig träning för, hon har ju i princip inte lämnat gården mer än när vi var inne till Vimmerby och vaccinerade men jag blev inte besviken, hon är otroligt social, orädd och tar för sig denna lilla tjej. Först när vi kom var hon helvild men efter att tiden gick blev hon mer och mer lätthanterlig så vi kunde t o m springa med kontakt i ringen trots att det bara var andra gången hon hade ett koppel på sig.

Träningen för valparna var lite annorlunda än vad den var när jag var där med Kelly för ett år sedan, vi tränade mer på att valparna skulle få bekanta sig med lite olika hinder och det var jättebra och så fick dom börja med att springa och leka tillsammans och även med lektanten Madde och som avslutning när alla de stora hundarna tränat tog vi in valparna igen och sprang några varv i ringe utan några som helst krav mer än att träna kontakten med dom.

Hur kul som helst!

Bra att träna kontakt utan koppel också

Sherri och jag provar agilitytunneln

Foto: Katrin rosander

Foto: Katrin Rosander

När vi går slalom tränas kontakten som är A och O inom all hundträning, har du inte kontakt med din hund, ja då har du inget samarbete alls med den, kontakten kan tränas på olika sätt, en del hundar har det nästan i sig när de föds och andra är lite mer svårflörtade, hur man tränar kontakt finns att söka både på nätet och det finns mycket litteratur om det.

Hundar och framför allt Naranja är "galen" i godis och Carina hade godis som hon kände av och vi tappade kontakten för ett ögonblick!!

Foto: Madeleine Runberg

Nu har vi fått bra kontakt igen, fast det är ju naturligtvis lättare när hunden står still!

Foto: Madeleine Runberg

Detta är en superkontakt!

Foto: Madeleine Runberg

Foto: Madeleine Runberg

Foto: Madeleine Runberg

Foto: Madeleine Runberg

Tack alla för en jättetrevlig dag som avslutades inne i klubbstugan med allehanda förtäring!!! Hemfärden skedde under en fantastisk solnedgång.


Tillbaka upp

Senaste nytt: