7 veckor redan och idag (söndag) blev det stor fotografering när valparnas pappas husse och matte kom på besök för att beskåda alla 9 valparna från alla vinklar och vrår!

Tyvärr var inte vädret det allra bästa men kort på dom alla fick vi och vi är nog båda nöjda med resultatet efter Deco och Ashley!

Goldblossoms Days Of Summer (hane)

Goldblossoms Summer In The City (hane)

Goldblossoms In The Summertime (hane)

Goldblossoms Feeling Of Summer (hane)

Goldblossoms Endless Summer (hane)

Goldblossoms Summer Party (hane)

Goldblossoms Summer Of Love (hane)

Goldblossoms Donna Summer (tik)

Goldblossoms Summer Classic (tik)

Nu går det mot sista veckan men jag har ännu några hanar kvar som jag inte hitta de rätta familjerna till och några av valparna kommer stanna kvar en vecka extra så förhoppningsvis blir det lite finare väder så att vi kan ta lite mer utebilder på dom. Tills dess får ni hålla till godo med denna härliga bild på en av pojkarna!

2 dagar från 7 veckor och det har varit riktigt dåligt med uppdatering på den här sidan men alla som har uppfödning vet hur mycket det är att göra när valparna börjar bli 5-6 veckor och dessutom när dom kan vara ute så mycket som dom kan nu pga att vädret är underbart, det tar tid eftersom de behöver passning när de är ute. Dagarna fylls av mycket lek nu, dom är väldigt snälla mot varandra. Så att vara i valprummet är i princip bara på natten och när de sover under dagtid, resten vill dom tillbringa i frihet.

Jag har gått över till 3 mål mat nu och där kommer jag stanna, det blir inte 4 mål för när de äter 4 mål så gör dom inte mycket annat än äter och dom får en liten större fodergiva också vilket gör att de blir mätta vid varje mål. Dom är totalt matgalna dessa valpar och det är ju skönt.

På söndag kommer Birgitta och Rulle som äger pappa Deco och vi ska försöka få till både fina ståkort och även sittkort och då ska jag också förhoppningsvis sätta deras namn på dom som dom ska ha, alltså stamtavlenamnen, till dess får ni hålla tillgodo med dessa härliga bilder på valparna!

Eftersom det bara är två tikar så är namnen lätta, så den lilla mörka tiken som ligger över texten heter Goldblossoms Summer Classic och hon kommer att flytta till Eksjö, den andra tiken som heter Goldblossoms Donna Summer kommer att flytta till Malmö.

Mamma är med valparna när de är ute och håller koll på dom och när hon kommer att det är lugnt lägger hon sig ner och knaprar på ett av många märgben och när mamma äter får inte valparna röra, kolla in valpen med ögat och mammas segervissa min!

Fast när mamma försvinner så är det först till kvarn får först mala!!

Det är mycket för en liten valp på knappt 7 veckor att upptäcka, allt grönt att tugga i, allt skräp att tugga i, ja en liten valp tuggar på det mesta så det gäller att hålla lite koll så de inte får i sig något olämpligt!

Liten söting med svansen i topp!

Tugg!

Stenar i lite lagom storlek är bra för små valpar att leka på för att träna balansen!

Mamma övervakar sina små barn!

Buspojke!

Ett litet löv kan sysselsätta en valp under en liten stund!

Smyg!

Galopp!

Där nedanför stenen händer det något kul!

Ska vi våga oss ner?

Hopp, dom är inte rädda för att ge sig ut på äventyr!!

Denna härliga bild får avsluta för denna gången, nästa vecka blir det veterinärbesiktning med chipmärkning och vaccination! Troligtvis på fredag.

5 veckor och nu börjar dom se ut som "riktiga" hundar och dom börjar bete sig som riktiga hundar också, testar varandra, testar mig, men självklart för det mesta helt underbara, precis som det ska vara.

3 mål per dag får de nu och det är inte lång stund det finns mat i skålarna, en av hanarna har t o m fått en egen skål för han är en sån som jag kallar plöjer, och han plöjer runt, runt, runt!!

Namnen är då också inskickade först till hanhundsägaren för påskrift och sedan vidare till Svenska Kennelklubben, förhoppningsvis kommer det bli stamtavlor den här veckan som kommer. Annars händer det inte så mycket konstigt den här veckan, jag har fortfarande några hanar osålda, så det blir mycket besök.

Jaa, mycket sötare kan det inte bli

Hörs snart igen!

Nu är namnen klara att skickas för registrering i Svenska Kennelklubben
Dom blir: Först de sju pojkarna

Goldblossoms Days Of Summer
Goldblossoms Endless Summer
Goldblossoms Feeling Of Summer
Goldblossoms In The Summer Time
Goldblossoms Summer In The City
Goldblossoms Summer Of Love
Goldblossoms Summer Party

Och de två flickorna

Goldblossoms Donna Summer
Goldblossoms Summer Classics

Dagarna går och vips har halva tiden gått och 4 veckor och dagarna fylls av mer lek, gräl, morr och skäll men mestadels mys, med både varandra, oss tvåbeningar och mamma Ashley. Nu har de gått över till den grövre maten, som heter Royal Canin Maxi Starter, som är ett foder anpassat till Golden Retriever. Deras mamma äter mestadels färskfoder men även en del av Royals mat och det går åt stora mängder för att kunna föda en kull på 9 valpar. Valparna äter ett mål om dagen och nästa vecka kommer dom få börja äta två mål per dag, allt för att deras magar successivt ska vänja sig vid fast föda. Det är snart även dax för avmaskning nummer två.

Leken är väldigt viktig för valparna, det är nu de ska lära sig hundspråket som dom sedan ska ta med sig när de ger sig ut i den stora vida världen

Munnen är ett redskap som hunden använder sig mycket utav, inte bara att äta med utan även att leka med, något som sedan inte är accepterat när dom flyttar från sin hundflock in i en människoflock.

Alla valpar tycker inte om att vara i underläge, då speciellt de som är lite mer dominanta, det är därför viktigt att följa valparnas utveckling för att plocka fram rätt valp till rätt familj.

Ja, dagarna fylls av mycket social träning.

Men sömnen tar fortfarande en stor del av dagen i anspråk, men det kommer tider snart när dagarna blir längre i vaket tillstånd och snart är det dax för valparna att prova på att gå ut, men lite större får de bli och lite varmare får nog vädret bli innan dess. Så med denna gäsp säger vi Hej Då för den här gången.

Nu är valparna 3 veckor och 1 och har flyttat ut i valprummet där dom bereds för ett större utrymme utanför valplådan, som just nu är tryggheten för dom. Dom har fått sin första avmaskning och ska i dag få börja smaka på fast föda om än i mousseform. Ashley har haft gott med mjölk och dom har vuxit jättebra. Men det börjar bli lite trångt nu så under veckan kommer dom få träna att stå och dia också vilket är svårt i början pga att de är väldigt ostadiga i kroppen ännu.

Namnen är inte riktigt klara ännu men så fort jag bestämt mig kommer jag lägga ut det här. Temat är i alla fall klart och det blir engelska städer!

Håll till godo med lite härliga kort på gänget:

Puss på mamma Ashley som är tryggheten för valparna när de är så här små.

Träning ger färdighet!

3 veckor och fortfarande lite bullig i huvudet men otroligt söta!

Mamma håller oss fortfarande rena trots att vi kan kissa själva nu!
Tänder har vi också fått, det märks på mamma ibland när vi får mat.

Vi sjunger lite i början när vi har bytt miljö men det går över ganska fort.

Kom nu så busar vi lite!!

Nu äter jag upp dig, ansiktet är precis blött efter maten, dom äter med hela ansiktet.

Det gäller att hitta en plats!

Härligt bland gossedjuren!

Söta rumpor!

Detta härliga kort på två av syskonen får avsluta korten för den här gången.

Nu är valparna 1 vecka och växer och frodas


Precis nyfödd

Första flickan som föddes

Nyfödda

 

Tillbaka upp

Senaste nytt: